Thursday, May 19, 2011

kau hanya secebis dari segala ku..

teruskan langkah melupakan mu
lelah hati perhatikan sikap mu
jalan fikiran mu buat ku ragu
tak mungkin ini tetap bertahan

belahan mimpi terasa menganggu 
ku cuba untuk terus menjauh
belahan hati ku terbelenggu 
ku cuba untuk lanjutkan hidup

engkau bukanlah segalaku 
bukan tempat tuk hentikan langkahku
usai sudah semua berlalu
biar hujan menghapus jejakmu

lepaskan segalanya... engkau bukanlah segalaku...

credit to: peterpan n the song writer. hehe..

Sunday, May 15, 2011

hari guru esok!

salam sejahtera semua..

sempena esok hari guru, kata ganti nama diri akan ku tukar kepada saya. ^_^

Kehadapan cikgu2 saya dari tadika hingga lah ke uitm shah alam..

TERIMA KASIH banyak2 CIKGU.... =) jasamu kukenang sepanjang zaman.. takde cikgu, tak de la saya pandai membaca, mengeja, mengira dan hidup seperti hari ini..

walaupun cikgu tak baca blog saya, saya tulis jugak penghargaan kat sini sebab saya tak mampu nak wish depan2 esok hari.. huhu.. lagi satu, saye mmg jenis yang tak reti nak menunjukkan penghargaan depan2. mampu dalam hati jer..

zaman sekolah dulu, perangai saya mmg seperti diatas.. nak beli hadiah, takut nak mintak bajet..  nak beli sendri, sah2 la tak cukup duit, maka yang saya mampu, wish cikgu2 semua bersama kawan2 sekelas bila kitorang ramai2 datang bilik guru. kalo nak harap saya sorang, mmg saya tak pegi, sebab saya segan + takut + malu la jugak tak de hadiah disamping tak reti nak cakap macam mane bila depan cikgu2 sume..

ok, zaman sekolah dulu memori tak dapat dibeli.. saya sayang cikgu saya.. dan untuk kawan2 saya yang bakal jadi guru: ikhram, diba, saadah, fahmi dan lain2 selamat hari guru untuk korang juga.. =)

wassalam..

Tuesday, May 10, 2011

selasa 10 mei 2011

salam bangsa2 bersatu..
berikut adalh fakta  untuk 10 mei 2011..

sebelum ni aku rase mcam tak sampai hati kalo nak mgutuk tapi knapa ntah mlam ni aku dgan tanpa rase besalahnye aku kutuk org..  PELIK..

aku ade wat list tadi.. sape yang aku sayang.. ape yang aku nak.. one of them is: aku nak masuk syurga.. tapi tak sure la cukup syarat dah ke blum.. MASALAH JUGAK TU..

lepas aku wat list2 di atas.. aku nak wat list ape yang aku benci pulak.. tapi langsung takde point nk tulis.. mungkin mood aku tgah BAIK2 AJE kot..

tapi mungkin kalo aku tukar tajuk list tu kepada orang2 yang aku benci.. senang skit nk isi.. by the way, tak sampai 3... OK LA TU..

aku perasan, bile time semayang tu la macam2 benda yang terfikir.. bile bukan time smayang, otak kosong jer.. TAK FOKUS aku nih...

 -diari hari ni selesai-

ps: diari lengkap; malaikat RAQIB n ATID rekodkan..

Wednesday, May 4, 2011

makan2 makan hati


by the way u're doing.. like a youngsters..
owh! u're just 23? still young...
excuse me, r u married?
u should wear the M sized shirt if u are L sized body...
u look like a makcik when u wear the blouse...

der... it does bother me 25%... 

here u go.. finished it.. i'm full.
untung bawak u nih... tak membazir..
makan la, penat i masak tau..
tambah la lagi.. jangan malu2..

err.. aku tak sampai hati nak tgok makanan tak habis sbenarnye...

aku...rela nampak macam makcik 
dari nampak macam nangka bungkus
sebab saye ukur badan n baju saya  dngan tali ukur.. 
bukan dgn patung kat kedai...
dan bila rezeki ade, aku makan je la..
tak habis kang sedara setan pulak.. 

ok.. i blame it on myself.. and there are still 75% of my never mind...
mind it!


Monday, May 2, 2011

bergebang diGambang

hari pekerja!!

wah, first time aku sambut nih.. dapat pulak pegi company trip main2 air kat gambang plak.. nice..

tapi........gambar nak tampal kat sini takde yer kekawan..
camera takde... hp ku murah.. nak mngambik gambar pun malas.. huhu..

mase ni la baru nampak sape dgn sape... bos slalu senyum.. bos main air.. foreigner worker melaram bagai artis.. hehehehehehe... klaka..

tu jer.. babai..
There was an error in this gadget