Sunday, April 17, 2011

assalamualaikum.. ni cerita penuh maknawi.. 

aku nak tunggu.. macam tak datang jer..

aku nak tinggal.. risau plak kang kau sampai aku dah pergi..

tunggu je la lagi.. mane tau jap lagi datang..

ha!! sampai pun.. =) hehe..

-
-
-
-

eh,, lalu jer..

tak gune la teman menunggu keme selama nih..

baik naik teksi je awal-awal... sah-sah sampai..!!


Wednesday, April 13, 2011

hush puppies.

assalamualaikum..

tadi balik kerja aku kene melintas jalan.. cari tempat keje kawan sbb nak balik same dengan dia..

skali dah masuk salah lorong.. maka aku kene patah balik.. biar dia plak yang carik aku..

on da way nak patah balik, kene lalu lorong belakang..

nampak anak anjing hitam.. eh! najis da.. "jangan dekat dengan aku... 3X" aku berkata dalam hati.

"eh, comel plak puppy nih, tapi jangan ikut aku..3x" aku terfikir lagi..

puppy tu still ikut aku jugak.. "jangan rapat dengan aku, tak pasal2 kene samak kang.." aku ckap lagi dalam hati..

FUH! sampai jugak lorong depan.. pastu, aku toleh blakang nak tengok puppy tu ikut aku lagi ke tak..

eh! dah tak ikut... LEGA AKAK!!! alhamdulillah..

jalan 20 langkah, kawan aku sampai.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah..

tibe2 aku terfikir lagi, agaknye dia nak bagitau tu kawasan dia kot.. cume tak leh nak barking sbb dia kecik.. haha.. tak kan bisu kot?? kalo puppy tu dah besar mesti aku kene kejar kalo lalu situ lagi.. nasib baik dia kecik + aku tak lari.. kalo aku kalut agaknye, mau kene samak la kot bile sampai umah nanti.. 


wassalam.. =)

Tuesday, April 12, 2011

pertama, julung kali didengar..

sarah zulkurnaini..
unik nama tu.. 

wahaha.. pelik tapi benar.. selama 23 tahun hidup ni, nilah pertama kalinye org kata nama aku unik.. err.. ke sbenarnye refer kat nama ayah aku? hehe.. tak kisah la.. yang ni pertama kali nama aku unik.. celah mane unik tu, aku tak tau.. tapi unik.. oh! unik nama ku.. hee.. =D

=D

=D

=D

Sunday, April 10, 2011

NYAM NYAM PAH!!!!!!!!!!!!!!

anak perempuan: 
MESTI buat: basuh baju, lipat kain, kemas rumah, masak, cuci pinggan, hidang makanan, gi kerja... ko tak buat, ko pemalas!

anak lelaki:
mesti buat: gi kerja, buang sampah, makan, kenyang, tido, tgok tv, kluar mane2 bile2 ikut suke... anakku baik2 jer..

TAK ADIL DER!!!

nape bile time nak akad nikah tok kadi bagi list tugas tu sume untuk suami.. bukan isteri.. kalo isteri nak buat kira ehsan, bagus! kalo tak buat tak pe.. 

tapi dalam masyarakat yang aku diami skang, ko tak pandai masak?? tak bleh buat bini.. laki tak samayang tak cek plak yer?? huish.. adil ker budaya cmni? 

maafkan aku kerana kurang sopan.. tapi ini sume bullshit!!




kisah pokok tumbang tak payah tebang..

as-salam n slamat berbahagia sume...

hari ni aku nak cerdek(cerita+pendek) pasal pokok yang tumbang tanpa susah payah ditebang..

pada zaman dahulu, tersebutlah kisah disebuah kampung.. sebatang pokok yang besar dan panjang... tinggi... pokok tu terletak di tengah2 laluan orang kampung yang hendak ke bandar. maka setiap kali orang kampung lalu pun diorang kutuk/caci/maki pokok tu. hanya kerana menghalang laluan mereka.. ini kerana di sebelah kanan pokok ade curam, sebelah kiri pokok ade bukit.. so, tinggal la pokok tu di antara bukit dan curam.. dan hari2 la jugak akar pokok tu orang pijak bile nak 'cross' jalan tu.. dan setiap kali diorang lalu, mestilah ade kutukan terhadap pokok tu..

nak di'cerdek'kan cite.. satu hari, tanpa disangka2 pokok tu tumbang. sume orang terkezut dgan tumbangnye pokok yang besar dan panjang tinggi itu.. bila dipanggil ketua kampung untuk memberitahu hal tersebut, tok ketua tu rilek jer.. bukan la sesuatu yang misteri pun bagi tok ketua.. dia dah agak dah pokok tu boleh tumbang bila2 mase.. bukan sebab tok ketua dah kire daya keupayaan pokok tepi curaman maka mudah jatuh, juga bukan kerana pokok terletak dilaluan air hujan..

bak kate tok ketua, "pokok tu tumbang memang bukan kene tebang, tapi pokok tu tumbang sebab hari2 kene kutuk dgn korang..." _THE END_

so, tak payah tebang pun.. kan? eh, korang faham tak cite nih? ni bukan cite direct tau.. ni cite indirect.. kalo betul2 cmtu tak payah susah2 org cipta gergaji ye dok? kutuk2 je pokok, tumbang.. huhu.... err.. faham tak aku tulis nih? ni analogi jer tau.. bukan betul2.. nak tau apekebenda maksud sebenar nye, buleh masuk fikir dalam2.. uhuk2.. 


konklusi:  nak kutuk sila jauh2, bukan setiap hari atau dekat2... mati kang...

Saturday, April 2, 2011

asyik ya bila berangan

assalamualaikum..

kehadapan kekanda ku yang tercincincinta.. jangan iri hati adinda naik pangkat lagi.. harapan tahun ni kita bercuti ke luar negeri 9 atau keluar semenanjung  tanah melayu untuk merehatkan minda tapi bukan mencuci mata kanda semakin pasti nampaknya...

oh! berangan.. hehe..

bila ada peluang dapat online and blogging nih.. rase nak taip banyak2 sampai muntah...  harharhar!! biar cover sume rase yang terbuku selama sebulan tak hapdet  blog nih.. biar kome sume tahu aku rindu air batu yang campur sirap nih..

biar lah walau aku sorang yang baca, atau aku sorang yang visit, aku tetap mahu berita......hu. aku rindu alam maya ciptaan manusia bijak mane ntah nih..

salah satu berita penting bulan ini, gigi bongsu ku lahir!!!


kalo baby baru lahir sungguh amat sangat comel, camtu jugak lah gayanya dengan gigi aku nih ha.. cume di hujung perkataan comel tu ganti dengan perkataan sakit!!!!!!!!!!!!!!   huwawawa...

sekinchan..  sekian, wassalam. (T_T)



agen mencari jodoh mencarik bisnes!

engin: sarah, confirm yer, nak satu?


sarah: ha?  ape?


engin: nak pakwe satu, kn? nanti saya carikan.


sarah: ..................... ^_^"





gurauan yang menusuk jantung, terkemik kalbu! 
eh! saya single saya ok la..... engin..



There was an error in this gadget