Friday, June 17, 2011

belon belon belon...

salam..

aku teringin nak lukis untuk gambarkan ape yang fikir..
tapi takde application sesuai..
juga aku tak pandai melukis..

maka aku akan cerita disini..

bayangkan sebuah belon yang sangat besar.. 
kita semua ada didalamnya..
kerana didlam belon yang transparent itu lah pelindung dari anasir jahat di luar..

kita tahu keburukan diluar belon itu..
tapi tetap juga mahu keluar demi perasaan ingin tahu..
tapi bila ancaman jahat datang..
disitu lah kita harap kan,

oh! aku patut kekal didalam belon..

Saturday, June 11, 2011

power rangers. yeay!!

tak semena-mena petang ni aku terlayan power rangers..

kalo dulu aku tengok cite nih sebab ikut trend.. pastu kat skolah leh cerita dengan kawan2.. aku suke ranger pink, kau suke ranger itam.. pastu power rangers dah tukar season baru.. sebelum nih tema kenderaan, biru=kapal terbang, merah=sport car..  sekarang tema binatang, hijau=badak sumbu, kuning=harimau..

cmtu la lebih kurang.. tambah plak aku bukan budak laki, so takde la beriya sangat bab2 power rangers nih..
tapi aku pun bukan jenis budak pempuan yang layan barbie ke disney princess ker.. sebab? itu semua memerlukan kos.. nampak? aku dah fikir soal ekonomi keluarga time kanak2 lagi.. B-)

ape yang aku nak cakap sebenarnye?? jap, fikir.....


oh! aku terkesan la dgn skrip dlm cite power rangers tu tadi.. doktor yang jaga, control, direct si power rangers nih dah sound rangers biru.. dia kata:

if i am a great barber, and i cut my own hair.. it wont be good!  because i just can't cut my own hair...


nampak? faham tak? moral of the story: kalo kau hebat, tapi duk kat tempat yang salah.. tak guna la..
ok, nak tgok doremon plak.. babai..

Thursday, June 2, 2011

its a good ending day

rase bagus petang ni sebab:

1 keje siap
2 orang jemput time balik
3 seth tan sangat romantik dgn elena.. ;)

wahahaha... sok hari baru.. semoga report bulan may aku dapat siapkan.. amin..



 /(^_^)\  <-----------nampak? comel bila bertudung.. hehe..

Wednesday, June 1, 2011

saya sayang ikan saya...

hai!

nampak kan kolam ikan atas ni? klik la kat kolam tu, bagi ikan2 saya makan.. 
sebab bila saya tak de line nak update, ikan saya memang tak makan la.. 
nasib baik diorang jenis immortal..
cume kurang kasih syang la bila takde nk bagi2 makan.

akhir kata,  ini post yang agak 'lame'.. masa taip pun rase ala2 geli.. tapi nak jugak post so orang akan prasan ikan dalam aquarium nih.. har..har..har.. (^O^)

babai.


hujung minggu lepas..

as-salam..

ni kira report card la tentang ape yang aku buat mgu lepas.. sekadar ingatan untuk aku bila mase akan datang nanti.. sebab aku banyak minum air cap semut gaknye.. cepat lupe la.. huh!!

1) PULAU MUTIARA(seberang prai sebenarnye)
yeah!! aku g penang last week.. g hari khamis.. balik hari jumaat.. rupenyer kat sane femes giler dgn mee udang... tapi aku sobona eh tak berapa 'in' la dgn menu ni.. bayangkan la orang kuat mkan macam aku nih makan tak hbis.. hari ini dalam sejarah!! huahaha.. layan borak je.. n then cover yang tak hbis tu dgn alasan sakit perut sebab ketawa banyak.. huh.. kalo nak blanje aku sile pilih menu lain.. hahaha...

er.. aku gi penang sbb ade klas statistik yer kawan2.. (^^)\/

2) IPOH
ni tak aci sangat la kan.. sekadar on da way je sebelum sampai kl mase balik  dari penang tu.. hehe.. aku tumpang kete bos.. car pool ramai2.. tapi aku fikir, sebenarnye dia bagi tumpang tu sebab nak jimat kos la, takyah nak claim tiket aku kalo balik sendri kan? hehe.. ade gak sisi gelap fikiran aku nih.. anyway, we go to the old ipoh way.. tehehe.. sungguh aman ipoh lama.. bandar style vintage jer dgn bangunan zaman belum merdeka, kereta tak banyak.. aku suke suke suke!! aman tenteram.. tapi singgah makan je la.. tak de singgah seronok2 pun.. tu pun mkn kat kfc jer.. huhu.. T_T ok, majoriti cina kan kat situ.. harap maklum.

3) BANTING, PANTAI MORIB
ni aku g hari ahad. jalan2 petang dgn parents. cantik morib skang.. ade tempat makan2, surau besau, information pasal siput2 kat pantai siap dgn  lepak tepi pantai ala2 padang kota. last time aku g mase kecik2. tak ingat ape dah.. semut..!

sotong salai morib, best!! =D

kesimpulan: aku tak bawak kamera.. sila bayangkan sendri cerita diatas.. hahaha..
There was an error in this gadget