Wednesday, March 28, 2012

emotional

jangan libatkan diri dengan dadah. sekali terjebak, takkan mudah untuk melepaskan diri. dadah musuh negara. hindari dadah. marilah kita bersama sama perangi dadah durjana. dadah hanyalah untuk ahli farmasi. bukan untuk disuntik sendiri. walaupun sekadar mencuba. jangan gadaikan masa depan anda dengan musuh negara ini. menyesal tak sudah di kemudian hari nanti. oh... saya mengantuk malam ni. dan juga saya emo malam ni. saye jeles.. jauhi dadah musuh negara..


Published with Blogger-droid v2.0.4

aku jeles.

aku jeles bile tengok member lama yang dah makin ramai kawin. aku ape pun takde. aku duk kejar orang yang tak sayang aku pun. aku bukan tak tau. aku tau tapi aku tetap jugak camni. aku penah je rase give up dengan ape yang aku kejar. tapi 5 minit je putus asa. lepas tu duk kejar balik. hampeh betul.


aku suke tgok kawan aku dapat jodoh. cume aku la yang rase down. deep down..


hmmmmph... mengeluh... =.='


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, March 25, 2012

tak nak sorang2

hari ni ahad.. mak ayah aku still on da way dari kampung. adik aku yang sorang tu ade klas tak balik2 lagi. yang lagi sorang tu keluar dengan member g makan. aku, sorang..


sorang2 ni taklah teruk. tapi boleh bawak kepada tekanan prasaan. selama ni setiap hari, setiap malam aku dengar mak aku komen pasal tv. mlam ni takde.. sunyi la hai... tolong...!! tolong..!!  sunyi sedang membuli aku..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, March 17, 2012

ianya air batu yang beku..

blog.. takde orang komen-komen sunyi la..  macam syok sendiri la sebenarnye.. gaya penulisan macam untuk bacaan umum.. tapi sebenar orang yang baca tu penulis sendiri.. mungkin ada pembaca senyap, tak bagi komen.. tapi itu lah... penulis still rase kosong..


ape nak buat.. nasib aku la kan...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, March 16, 2012

confession.

dulu mase kecik aku teringin nak ade kasut roller blade.. aku selalu berangan nak main kat luar and aku akan dapat kawan. tapi berangan tetap berangan.. memang aku tak dapat kasut tu and kawan aku mase kecik tak ramai.. kawan yang ade, mase pegi skolah je. bile kat rumah aku tak de kluar main pun. sebenarnye ade je budak sebaya aku. tapi aku rase diorg urban sangat. aku tak leh nk catch-up. mak aku slalu ckp zaman budak2 aku tak best. :-[ down...


tapi takpe.. bile aku masuk skolah menengah aku dapt

ramai kawan. aku boleh catch up dengan diorang semua. urban girl ke country girl ke. diorang semua baik2. dan yang paling penting, aku dapat best friend kat sana.. cik ainil hawa.. i feel so blessed to have a friend like her.. :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, March 8, 2012

kisah bunga dan kelicap

bunga tau berharap pada unggas itu salah.. tapi bunga buat jugak.. bunga benci sangat pada kelicap kerana gemar mengganggu bunga. tapi bunga tak sedar bunga jadi sayang sangat pada

kelicap.. sampai tahap tak sedar mane baik mane buruk. itulah beza tau dan sedar.. bunga TAU salah, tapi bunga tak SEDAR bunga tengah buat salah. bile dah terlambat baru sedar..


tapi itulah yang berlaku.. bunga melampaui batas.. bunga yang rugikan kuntuman sendiri.. keseronokkan sementara memang tak berbaloi. lebih teruk lagi bile dapat tahu yang memang bunga dipermainkan dalam permainan dendam si kelicap.. bukan main dam..


bunga rase tak adil.. kenapa bunga yang jadi mangsa kelicap? kelicap beritahu dia sengaja menyakiti bunga ke tahap itu kerana dia berdendam dengan tanjung sebelum ni. kelicap ditinggalkn sewaktu dia sangt sayangkan tanjung.. malangnya, bunga yang dijadikan tempat lepas geram kelicap. kelicap mahu flora2 lain rasa ape yang kelicap rase dulu...


bunga berasa kecewa pada hari tersebut.. tapi ntah apa yang memberi semangat pada bunga, bunga tidak mati.. bunga masih memiliki debunga, daun, ranting dan akar.. hanya perlu tunggu sinaran sang mentari esok, bunga yakin dia boleh kembalikan mekarnya..


ape yang berlalu semalam, bunga layu dek ganguan kelicap yang melampau. debunga berharap kelicap mampu membantu nya dalam penyebaran debunga, tapi akhirnya bunga hanya layu dek harapan palsu.. bunga benci kelicap buat kali kedua dengan kadar yang sangat tinggi..


tetapi bunga tidak mati. malah bunga mampu bertahan lebih baik dari dulu. mungkin kerana bunga membuat persediaan setelah mengagak dari desiran angin kelicap. setiap kali kelicap mngibaskan sayapnya.. tidak menampakkan kesungguhan setiap kali kelicap mengahampiri bunga.  sekadar singgah kerana disekeliling bunga tidak banyak unggas2 lain yang menghampiri. mudahlah bagi kelicap untuk melepaskan dendamnya.


tapi jauh disudut nukleus bunga, masih ade rasa tidak percaya dengan ape yang dicicipkan oleh kelicap seekor itu.. bunga tidak percaya kelicap mempunyai dendam. walaupun 1.bunga syak dengan lahiriah yang ditunjukkan kelicap, 2.walaupun bunga layu dizalimi kelicap, tapi masih ada sesuatu yang bunga rasakan pada kelicap. seperti sesuatu yang menghalang kelicap dari bersungguh2 membantu bunga dalam pendebungaan nya.


sungguh bunga rela mati setelah mendapat perkhabaran dari kelicap seekor di detik itu. tidak berdaya lagi untuk bunga mekar kembali. untunglah, dengan adanya sokongan ranting, debunga dan daun, bunga gagah kan mekarnya hingga harum semula.


besar harapan bunga untuk kelicap kembali dan membetulkan semula tugas untuk penyebaran debunganya. tapi besar juga harapan bunga agar kelicap tidak menyebabkannya layu semula. tak mungkin bunga mampu mekar semula jika layu untuk kali ketiga..


bunga kini faham, ahli pendebungaan nya bukan unggas.. apatah lagi kelicap yang bertindak zalim seperti tu.. biarlah bayu, ahli sebenar yang menjalankan tugas. bunga mahu mekar dgan cara yang segar. biar jauh dari bayang kelicap. malah bunga ketepikan nukleus kecilnya yang berharap pada kelicap dahulu.


dengan bayu, bunga lebih harum.. walaupin tidak mengjangkau sebaran seluas radius unggas2, tapi yang pasti debunganya tersebar subur....


sekian untuk fiksyen malam ini.. terima kasih..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, March 3, 2012

kenapa takde pakwe?

Hahaha... Macam muka depan majalah remaja..


Berikut adakah sebab yang pasti:


A. Kuat jeles.. Dia nak 'say hi' dengan kawan lawan jantina pun jeles tahap bahan kimia mudah meletup.. HAZARDOUS!!!  Sangat berisiko tinggi ye adik2..


B. Mudah bosan.. Minggu pertama je madah berhelah.. Minggu kedua, bile la dia ni nak blah...OMG..


C. Malas.. Ni memang perangai yang dipengaruh kuat dengan pengalaman.. Bukan sbb persekitaran. Haha.. Bak kate omputih, sumtime it last in love but sumtime it hurts insteadddddd.. Wuwuwu... Sekian. Wassalam.. =)

Thursday, March 1, 2012

kenapa aku benciNTA??

Tak payah cakap banyak... Tgok lirik dah bleh faham sendiri..


Tapi aku ada cerita sendiri.. Jalan cerita aku tak sama macam lirik lagu... Meh sini aku nak citer..


Huhh.. Sabar je la.. Waktu keje, serabut dengan bunyi mesin yang memekakkan telinga.. Kat umah hari2 tanya pasal calon2 imam muda (baca:menantu)...


nak lari bleh tak? je aku yang over perasan macam bnda ni terlalu besar nak dihadapi..? padahal hal kecik je sebenarnya? =(


aku benci dgn gangguan kecil yang berterusan ni. Tapi aku cintakan rumah aku dan penghuninya & juga aku sedar amanah kerja sekarang.. Semuanya lebih baik dari dulu, cuma masing2 ade keunikkan (baca:kekurangan) sendiri.. Aku terima..


Kesimpulan disini, aku tak cerewet.. kan? haha..


Ps: harap2 lepas ni benciNTA aku terhadap apa2 yang berkaitan akan pergi & hilang...  tolong..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Antara b#%&h dan degil...

Salam sejahtera...


Aku terkesan dengan status facebook kawan2 aku skang.. Baik2 sume.. Alhamdulillah..


Tapi yang paling terkesan antara ramai2 tu adalah: dia berasa bodoh kerana terlalu terpengaruh dengan rase.. Padahal Allah dah bagi akal untuk berfikir..


Nape aku terkesan (baca:terasa) dengan status yang diungkapkan,

Sebab aku pun berada pada situasi yang sama.. Memang tau ape yang patut dibuat, tapi masih lagi nak melayan perasaan.. Akhirnya, aku yang tunggang langgang.. Nak kata bodoh, tak sesuai jugak sebab aku tau.. Tapi masih berdegil nak layan parasaan.. Nampaknye perkataan yang sesuai untuk aku adalah degil..


Oh.. Tolonglah.. Sampai hari ni aku tak rase aku degil.. Sebab bile aku bandingkan diri sendiri dengan orang lain, especially antara siblings aku.. Aku rase aku dah paling obey antara kami bertiga.. Haha.. Boleh tak?


Wassalam....


Published with Blogger-droid v2.0.4
There was an error in this gadget