Wednesday, February 23, 2011

amoi itu boss aku..

assalamualaikum dan salam sejahtera..

rasa hati nak wat laporan harian kat blog nih, tapi rasa badan yang baru berubah jam biologi ni slalu penat, maka aku tunda sampai hari nih baru rase nak melapor.. hehe.. dalam kata yang lebih ringkas ialah mim alip lam sin.. MALAS.. uhuk2.. ;p

sudah masuk kerja 4 hari.. rase mcm 14 hari dah.. baru faham macamane rasenye keje dengan orang cina.. workaholic.. nak g kencing 5 minit pun pikir 2 3 kali takut keje lambat siap.. "pantangan i aaa..." a.k.a pantang betul dia kalo tgok aku sekadar study procedure dalam fail jer.. itu dikira duduk sahaja.. atau kata lain nye, "u sangat free aa..." 

ayat diatas juga dikira ayat sopan santun juga berbudi bahsa.. masih dalam mood hijau.. mood kuning adalah bila boss mula cakap tanak berenti dan mata sepetnya dibesarkan sehingga line contact lens nya aku nampak dgn jelas.. tapi itu juga dikira ok.. well, baru 4 hari. aku harap walau 4 bulan pun, biar lah dia ditahap mood hijau n kuning nih jer.. *tangan di dada, mata pandang atas sambil berharap*    ('-')

anyway, perfectionist macam tu mmg nak skali ajar je trus faham.. kalo dia nak betukar kaler pun, mmg bersebab.. so, im ok with it...  -_-

tapi tadi aku dah melihat keadaan dia dlm mood merah yang sangat2 aku nak elek.. the prevention of being scold by the boss.. makanya, aku harus buat keje dia sruh on time n dgn baik dan cantik+boleh guna pakai untuk 2 3 thun punya hasil.. oh Tuhan.. kreatif kan lah fikiranku.. /(^_^)\  *nampak tak aku pkai tudung kat sebelah kiri nih?* hehe..

lagi, pasal ofis mate.. ade golongan mak2 n bapak2 je.. awek2 n pakwe2 sume nak kene convert islam dulu kalo nak ajak kawin pun.. maka, tempat kerja ku adalah tempat kerja ku.. takde chan nak balas senyum apetah lagi nak kenyit2 mata.. hiks..!! geli pulak lepas tulis ayat tadi... =P

kesimpulannye, aku bercita2 nak bli kamera bila dah kaye nanti.. yer, w/pun kejadah kesimpulan ni tak de kaitan dgn entry diatas, aku smpulkan jugak.. so nnt sape2 bace bleh tolong ingatkan aku.. hehe.. tringat ana raffali.. 

okeh, tu jer la cite kali nih.. bile ade line, ade idea nnt.. jumpe lagi.. =D  akhir kata, i love u all.. wassalam..






Sunday, February 20, 2011

please..

assalam...

tiba-tiba aku terfikir.. kalo aku terpaksa sorang-sorang kat umah nih, mau jadi sakit jiwa.. tekanan perasaan boleh berlaku kepada aku.. yes, walaupun aku bukan jenis orang yang cakap banyak... tapi sunyi ade orang dengan sunyi sorang2 adalah dua perkara berbeza.. 

bila ditanya, dan jawapan yang diperlukan tu angguk atau geleng, aku akan melakukan salah satu sahaja.. jarang la kalo nak tengok aku explain panjang-panjang.. bila ayat penyata ditujukan, aku jarang balas dangan ayat panjang.. sekadar ooo~ atau ok~ je yang aku jawab tanda faham..

dan malam nih, aku rasa sunyi + down... nak cakap sorang kat bilik, dinding tak takde telinga.. maka, aku taip dengan harapan cepat2 la perasaan ni pergi jauh-jauh...

pergi lah sunyi..  please..






Wednesday, February 16, 2011

aku dapat dah

as-salam.. lepas 2-3 hari internet lmbab.. hari ni baru bleh update blog.. weehuuu!!

enaunsemen!! orang kampung...

dengan ini dimaklumkan.. sok aku akan pergi keje!! yes!! yes!! yes!! lepas 5 bulan tanam anggur dan ternak lemak, aku berjaya menarik perhatian tokei kilang tu supaya amik aku keje.. hehe..

jutaan terima kasih nak aku ucapkan kepada ayah, mak, cikgu2, cikgi2, jiran2, pensyarah2, kawan2, kawin2 eh?? dan sume orang2 kampung yang telah membantu aku selama ini..

dan terutama skali, kepada Pemilik sekalian alam... ALHAMDULILLAH.. syukur ya Allah.. =) semoga perjalanan hidup ku diberkati dunia akhirat..  aminnnnn... =)

wahai bos.. saye budak baru keje kalo salah tolong ajarkan.



.

Tuesday, February 8, 2011

perjalanan yang buat aku jadi pujangga sekejap

salam semua.. semoga semua pun sihat2 belaka.. kalo ala2 nak demam tu, pandai2 la crik jambu wat kudapan.. jambu kan byk vitamin c berbanding oren... rase macam promoter buah jambu pulak.. hak hak hak.. minggu lepas cuti raya cina kan? harus la aku balik kampung, tambah lagi ade org kawin2.. amik berkat kate orang.. ;-) lepas ni aku pulak.. (oh! berangan...)

okay, sebenarnye takde pujangga pun.. yang ade sebenarnye hasil gabungan perkataan lepas terfikir sekejap-sekejap bile kebas punggung duk dalam kerete lama2.. dengan ape yang jadi sepanjang jalan tu jer..  hehe.. nak tau? betul nih? nah, bace: 

air karat yang rase mcm haram masuk mulut ketika berkumur adalah same teruk rasenye macam terminum air panas berasap.. ni masa berenti kat stesen minyak nak singgah solat.

nikmat buang air akan sangat dihargai bila masa untuk membuang terpakse ditahan untuk beberapa kilometer di tgah jalan yang sesak.. nak meletop rasenye der! macamnela time nak beranak nanti.. huwa...!

jalan kampung vs high way: tak sesak, tak payah bayar, banyak pokok, tak tension.. thrill lagi pulak tu bila  tgah malam buta gelap gelita nampak line jalan je.. ni mmg terbaik antara semua yang berlaku.. hehe..


hehehe.. pujangga tak? haha.. just for fun.. yang kat atas tu antara benda2 yang berlaku la kan bila dah jalan jauh2.. tiap2 tahun pun balik kmpung kene la duduk 6-7 jam dalam kereta.. gaya bahasa jer yang macam first time tu.. well, nak wat entry la katekan... hak hak hak..!!

okeh, itu jer.. thanks for reading until the end of entry.. =D






There was an error in this gadget