Sunday, August 12, 2012

jeles, tapi takpe...

assalamualaikum.

sesungguhnye aku memang jeles dengan kawan2 yang bergelar cikgu. disebabkan diorg punye gaji yang jauh lagi tinggi dripada aku walaupun diorang baru je start keje beberapa bulan, kejap2 naik gaji.. kejap2 bonus.. asyik2 cuti.. Cuti yang tak tahan tu. mane ade ade keje yang boleh cuti straight 2 bulan? kalo ade, cube citer ngan aku apekah pekerjaan tersebut.. huu....

tapi

sempena tiada setan penghasut dibulan ramadhan yang mulia ni, aku telah bersangka baik. memikirkan keje mengajar anak orang seramai +/- 30 orang dalam satu-satu mase, beserta perangai yang macam2, aku tarik balik perasaan jeles aku tadi. dan aku tukar dengan respect. sebab aku sedar, jadi cikgu ni susah. lagipun aku penah try jadi cikgu skejap. sebab tu lah aku boleh tune balik perasaan jeles aku ni kepada respect.

dan

aku yakin rezeki aku Allah dah tentukan. juga aku bersyukur dengan ape yang aku ade skarang. dan impian tetap aku kejar. biarlah lambat asalkan selamat.. =)

Allahu akbar...

wassalam.

Published with Blogger-droid v2.0.6

2 comments:

iKhRam said...

naseb beik ada yg faham..
aku tau cita2 ko tu sarah..??

sarah zulk said...

hehe.. syukur aku bile kau tau ape cite2 aku. tak dpat skang; mungkin esok. tq sir.. ;-)

There was an error in this gadget