Tuesday, February 8, 2011

perjalanan yang buat aku jadi pujangga sekejap

salam semua.. semoga semua pun sihat2 belaka.. kalo ala2 nak demam tu, pandai2 la crik jambu wat kudapan.. jambu kan byk vitamin c berbanding oren... rase macam promoter buah jambu pulak.. hak hak hak.. minggu lepas cuti raya cina kan? harus la aku balik kampung, tambah lagi ade org kawin2.. amik berkat kate orang.. ;-) lepas ni aku pulak.. (oh! berangan...)

okay, sebenarnye takde pujangga pun.. yang ade sebenarnye hasil gabungan perkataan lepas terfikir sekejap-sekejap bile kebas punggung duk dalam kerete lama2.. dengan ape yang jadi sepanjang jalan tu jer..  hehe.. nak tau? betul nih? nah, bace: 

air karat yang rase mcm haram masuk mulut ketika berkumur adalah same teruk rasenye macam terminum air panas berasap.. ni masa berenti kat stesen minyak nak singgah solat.

nikmat buang air akan sangat dihargai bila masa untuk membuang terpakse ditahan untuk beberapa kilometer di tgah jalan yang sesak.. nak meletop rasenye der! macamnela time nak beranak nanti.. huwa...!

jalan kampung vs high way: tak sesak, tak payah bayar, banyak pokok, tak tension.. thrill lagi pulak tu bila  tgah malam buta gelap gelita nampak line jalan je.. ni mmg terbaik antara semua yang berlaku.. hehe..


hehehe.. pujangga tak? haha.. just for fun.. yang kat atas tu antara benda2 yang berlaku la kan bila dah jalan jauh2.. tiap2 tahun pun balik kmpung kene la duduk 6-7 jam dalam kereta.. gaya bahasa jer yang macam first time tu.. well, nak wat entry la katekan... hak hak hak..!!

okeh, itu jer.. thanks for reading until the end of entry.. =D






2 comments:

iKhRam said...

ni otai pujangga nak berpujangga..

rasa bersyukur tu lebih tinggi darjat bila mendapat nikmat setelah sengsara.. daripada mendapat nikmat dari rasa bersenang lenang snetiasa..

teringat orang2 kat mesir sana..

sarah zulk said...

hehe.. otai pujangga tu...

yup.. syukur dan sabar sebahagian dri byk2 cabang iman.. =)

hopefully semuanya selamat.. dunia akhirat.. =)

There was an error in this gadget