Wednesday, February 23, 2011

amoi itu boss aku..

assalamualaikum dan salam sejahtera..

rasa hati nak wat laporan harian kat blog nih, tapi rasa badan yang baru berubah jam biologi ni slalu penat, maka aku tunda sampai hari nih baru rase nak melapor.. hehe.. dalam kata yang lebih ringkas ialah mim alip lam sin.. MALAS.. uhuk2.. ;p

sudah masuk kerja 4 hari.. rase mcm 14 hari dah.. baru faham macamane rasenye keje dengan orang cina.. workaholic.. nak g kencing 5 minit pun pikir 2 3 kali takut keje lambat siap.. "pantangan i aaa..." a.k.a pantang betul dia kalo tgok aku sekadar study procedure dalam fail jer.. itu dikira duduk sahaja.. atau kata lain nye, "u sangat free aa..." 

ayat diatas juga dikira ayat sopan santun juga berbudi bahsa.. masih dalam mood hijau.. mood kuning adalah bila boss mula cakap tanak berenti dan mata sepetnya dibesarkan sehingga line contact lens nya aku nampak dgn jelas.. tapi itu juga dikira ok.. well, baru 4 hari. aku harap walau 4 bulan pun, biar lah dia ditahap mood hijau n kuning nih jer.. *tangan di dada, mata pandang atas sambil berharap*    ('-')

anyway, perfectionist macam tu mmg nak skali ajar je trus faham.. kalo dia nak betukar kaler pun, mmg bersebab.. so, im ok with it...  -_-

tapi tadi aku dah melihat keadaan dia dlm mood merah yang sangat2 aku nak elek.. the prevention of being scold by the boss.. makanya, aku harus buat keje dia sruh on time n dgn baik dan cantik+boleh guna pakai untuk 2 3 thun punya hasil.. oh Tuhan.. kreatif kan lah fikiranku.. /(^_^)\  *nampak tak aku pkai tudung kat sebelah kiri nih?* hehe..

lagi, pasal ofis mate.. ade golongan mak2 n bapak2 je.. awek2 n pakwe2 sume nak kene convert islam dulu kalo nak ajak kawin pun.. maka, tempat kerja ku adalah tempat kerja ku.. takde chan nak balas senyum apetah lagi nak kenyit2 mata.. hiks..!! geli pulak lepas tulis ayat tadi... =P

kesimpulannye, aku bercita2 nak bli kamera bila dah kaye nanti.. yer, w/pun kejadah kesimpulan ni tak de kaitan dgn entry diatas, aku smpulkan jugak.. so nnt sape2 bace bleh tolong ingatkan aku.. hehe.. tringat ana raffali.. 

okeh, tu jer la cite kali nih.. bile ade line, ade idea nnt.. jumpe lagi.. =D  akhir kata, i love u all.. wassalam..






2 comments:

wani said...

sarah!nanti amik la pics wani banyak2 tau!!!

sarah zulk said...

hehe.. nak amik kat ne wani??

There was an error in this gadget