Wednesday, April 13, 2011

hush puppies.

assalamualaikum..

tadi balik kerja aku kene melintas jalan.. cari tempat keje kawan sbb nak balik same dengan dia..

skali dah masuk salah lorong.. maka aku kene patah balik.. biar dia plak yang carik aku..

on da way nak patah balik, kene lalu lorong belakang..

nampak anak anjing hitam.. eh! najis da.. "jangan dekat dengan aku... 3X" aku berkata dalam hati.

"eh, comel plak puppy nih, tapi jangan ikut aku..3x" aku terfikir lagi..

puppy tu still ikut aku jugak.. "jangan rapat dengan aku, tak pasal2 kene samak kang.." aku ckap lagi dalam hati..

FUH! sampai jugak lorong depan.. pastu, aku toleh blakang nak tengok puppy tu ikut aku lagi ke tak..

eh! dah tak ikut... LEGA AKAK!!! alhamdulillah..

jalan 20 langkah, kawan aku sampai.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah..

tibe2 aku terfikir lagi, agaknye dia nak bagitau tu kawasan dia kot.. cume tak leh nak barking sbb dia kecik.. haha.. tak kan bisu kot?? kalo puppy tu dah besar mesti aku kene kejar kalo lalu situ lagi.. nasib baik dia kecik + aku tak lari.. kalo aku kalut agaknye, mau kene samak la kot bile sampai umah nanti.. 


wassalam.. =)

4 comments:

En Jay said...

hahaha, aku ingt ko layan shopping, tak pun tgh ada offer 100% kat hush puppies. cess

sarah zulk said...

hehehe.. rase tertipu ker? ni bukan sale tau! hehe..

ANAK ABAH. said...

hahahhahahahaa!! kalo dye kejar, ko lari laju2 jew sarah oii.. :P

sarah zulk said...

tu a.. same besar dgn kucing jer.. hehe...
bleh main cak2 kot kalo brani..

There was an error in this gadget