Sunday, April 10, 2011

NYAM NYAM PAH!!!!!!!!!!!!!!

anak perempuan: 
MESTI buat: basuh baju, lipat kain, kemas rumah, masak, cuci pinggan, hidang makanan, gi kerja... ko tak buat, ko pemalas!

anak lelaki:
mesti buat: gi kerja, buang sampah, makan, kenyang, tido, tgok tv, kluar mane2 bile2 ikut suke... anakku baik2 jer..

TAK ADIL DER!!!

nape bile time nak akad nikah tok kadi bagi list tugas tu sume untuk suami.. bukan isteri.. kalo isteri nak buat kira ehsan, bagus! kalo tak buat tak pe.. 

tapi dalam masyarakat yang aku diami skang, ko tak pandai masak?? tak bleh buat bini.. laki tak samayang tak cek plak yer?? huish.. adil ker budaya cmni? 

maafkan aku kerana kurang sopan.. tapi ini sume bullshit!!




3 comments:

En Jay said...

hahaha kali ni mmg direct punya, patut bagi parent2 bc post ko kali ni.

aku pun stuju ngan ko, but utk terangkn situasinya, aku anggap benda tu expectation..

masyarakat expect something dari pompuan, so..dari segi tu, ko bleh berbangga rite? sbb ada org expect yg gud dari korang..

cuma dari segi lain, ko terbeban dgn expectation tu. so..ko nk aku doakn ko jd laki utk kelahiran akan datang? hhahhaha

cEro said...

hehehe, marah betol entrinya...
sebenarnya, semuanya bergantung kpd individu...
berat sama dipikul, ringan sama dijinjing..(konon)
cuma masyarakat kini tak dapat beza adat, amalan, dan perbuatan..

sarah zulk said...

jay: hehe.. pecah gelak aku bace ayat last tu.. hehe.. thakns but no, thanks.... perempuan byk kelebihan.. bile branak nnt jadi same bersih mcm baby.. laki takdo.. haha...

cero: pandai!! mereka tak biasekan yang betul.. cume biasekan yang senang jer.. kalo biasekan yang betul dgn gayenye kan best! anyway, hati dah sejuk nih, tetibe rase entry di atas adalah memalukan.. marah bukan jer wat muke jadi buruk, tapi jugak wat entri jadi teruk.. huwa!

There was an error in this gadget