Tuesday, November 16, 2010

Hi class.. ke??

its an adjective (kata nama) atau lebih senang nak faham, perkataan yang menunjukkan  "perangai".. bile dengar perkataan 'hi class' nih sah-sah la teringat kat set-set manusia yang berpangkat-pangkat kan?? ape yang lebih tampak nye adalah pada material sebagai tanda tinggi nya kelas2 mereka.. rumah atas bukit.. kereta made in german.. baju from france.. kasut made in italy.. kelas ker? haha.. hanye org yang pakai jela yang terase klas dia sendiri.. pada orang2 yang tengok.. terlihat bayang2 bongkak pada mereka2 yang mampu memiliki material2 buatan over sea.. well, as for me, my stuff are just over river jer.. huhu.. ukur baju ikut badan sendri la katekan.. lagi pun perangai bongkak ni high class ker?? oh.. tidak same skali.. 

jamban hi class... hahaha... LOL!

tapi, bukan kadang2, tapi selalu sebenarnya aku nih berangan nak ade benda2 yang berjenama mahal.. jangan cakap pasal harga, tapi kehalusan yang terdapat pada barangan mereka.. paling senang nak buat contoh, of coz la handbag.. just look at the design.. spontaneously will say 'wow'.. hem... baru tengok design.. belum sentuh tgok dlam nyer.. teringat mase blaja quality principle dlu, barang yang harga riban2 ni memang dijamin la... tgok diorang punye qulity testing terkezut i.. betape tekun nye mesin diorang nak testing tutup bukak zip jer beribu2 kali nak tgok how well the zip functioning..  sampai kan ke keychain pun test.. test kne langar ribu2 kali sampai haus.. haha.. nak masuk kedai pun fikir "baik tak payah la"... membazir mase dan terase tebal muke je kalo masuk tak beli kan??? tgok luar cermin sudah..

simple tapi cantik kan kan kan.. =D

oleh yang demikian terus-terus la bermimpi nak ade barang2 macam tu.. itu baru jalan2 kat shopping mall.. bile tgah jalan.. bleh main 'chop2' plak.. bukan chop nak rehat jap sbb main polis sentry... tapi chop kete yang paling mahal yang ade kat jalan  raye tu.. kui3.. truskan berangan... walaupun hanye hanye main chop2, boleh la nak wat motivasi keje elok2 until aku ade duit lebih2.. boleh la bli ape2 yang dah chop tu kan..  haha.. balik umah, surf plak internet nak usha lagi the latest model.. yang tak wujud di sini pun chop jugak tu.. tak bley bla btul.. (berkata kpd dri sendiri) well, selagi ade hati nak plih kan... hehe...


sape nak chop kete nih angkat tangan!!

tapi bile dah asyik sangat pun tak baik jugak kan?? tgh goole'ing pasal hi-class nih terjumpe la 'how to be' as  hi-class as u can... haha.. klaka palk rasenye... ni ade 15 cara :

  1. Clean your house thoroughly, especially the common and guest rooms 
  2. Organize everything to appear competent.
  3. Bathe every day (ade ke org yang mandi 3 hari sekali?? haha) 
  4. Cull your wardrobe (including undergarments)
  5. Clean your shoes
  6. Get brand-name sunglasses and bags, or knockoffs. (kalo rm10 made in thailand?? kui3..) 
  7. Invest in a reliable, nice-looking car, but avoid anything too fancy or fad-ish
  8. Speak proper English and pay attention to grammar
  9. Educate yourself, with special attention to history
  10. Make your teeth as white as possible
  11. Shave and wax regularly
  12. Keep nails natural-looking and clean.
  13. Attempt to get clear skin 
  14. Get a better job if you feel your potential is going untapped
  15. Make your car shine 
credit to;   www. wikihow.com

hurm.. beriye plak aku ni kan.. hehe.. tapi hi-class sangat nih tak elok kan.. nanti riak kang dosa plak.. oleh itu, jangan diikut-ikutkan sangat ye kawan2.. (sambil terkene batang hidung sendiri).. huhu.. dulu time skolah agama penah blaja pasal bersederhana.. hikmah nye banyaaaak sangat, lagi senang, lagi berkat, tenang hati, dihormati orang sekeliling.. oh.. indah nye islam.. thank you Allah.. =) 





p.s: hi class untuk Allah itu lah yang kne carik sebenarnye.. haha.. bleh buat idea for my next entry.. (maybe) =D

2 comments:

hazirah@zira@jlo said...

yo..follow my blog gak kay =)

sarah zulk said...

ok.. thanks for coming.. =)

There was an error in this gadget