Tuesday, December 7, 2010

mula hijrah

as-salam semua.. salam maal hijrah.. tahun baru ni mesti ade azam baru kan? =) paling koman pun sambung azam thun lepas yang blum tercapai lagi... hehe.. mcm biase.. azam ni mcm adik beradik dgn semangat.. kalo dah ade azam, ade la semangat nak wat benda yang diazamkan tu kan?? tapi tanak cakap pasal azam, cume nak share perasaan.. wah, gitu.. 

memandang jauh ke hadapan.. yosh!!

sambut maal hijrah sangat lain perasaanye dengan sambut tahun baru kalender omputih kan? perasan sangat kat perasaan nih bila maal hijrah, mesti rase insaf tu ade.. walaupun amaun nye subjektif, tapi ade.. betul tak??
tapi kalo tahun baru omputih nih, macam excited tak hingat dunya (dunia) jer.. siap konsert2 and cekak rambut berlampu2 mcm tanduk anak lembu.. huhu.. (saya tgok kat tv okeh, tak penah sambut kat luar sebab ramai samseng yang berjalan dan berkenderaan). huhu..

 mat rempit mesti takde mase tgok sign kat tepi jalan kan?? hehe..


mcm petang tadi lepas asar takde pulak rase pape, tgok tv1 bru tringat doa awal tahun and akhir tahun.. nasib baik ade internet, sempat la nak google maksud doa2 tersebut.. fuh.. tringat pulak thun lepas time maal hijrah hri kerja, maka aku pun bereda la kat tempat praktikal time tu.. punye la bagus tempat tersebut sesuai dgn standard nye, da siap2 laminate doa tuk akhir dan awal thun.. rase bahagia ade tempat keje cmtu.. huhu.. harapan cepat2 la dapat keje tetap kat sane.. =D

itu saje.. perasaan di 1 muharram tahun ..................... jap, 
-
-
-
-
1432 hijrah.... =)



p/s: pictures are credited to i luv islam, n mr google.. =D

2 comments:

iKhRam said...

salam maal hijrah... sesiapa yang berbuat kebaikan di dunia makan akan diberi ganjaran pahala di akhirat..

sarah zulk said...

insyallah.. amin,.. =)

There was an error in this gadget