Monday, January 17, 2011

kembang hidung tau...

nak tambah nasi tak? 
tak hingin..!!
nape? tak sedap ker? 
sedap.. tapi dah masak sikit jer.. nak tambah ape...
hehee.. ( sambil kembang kuncup hidung aku..)

yes! sambal ayam pertama yang aku masak sendiri.. hahaha.. (kembang hidung lagi..) 

14 comments:

En Jay said...

hahaha, nk order mee kari ayam bleh?

eeqa~ said...

Lol.. nak kawen baru nak belaja?? hiks! oklah tuh,, Congrats!

sarah zulk said...

jay- haha.. boleh2.. jap aku nak crik resipi.. wahaha..
eeqa- haha.. masak sbb nak mkan.. masak sbb nak kawin blum try lagi.. hehehe..

iKhRam said...

klau masak sebab nk kawen cam ne?

sarah zulk said...

masak sbb nak kawin tu bila erada di rumah bakal suami sambil tunjuk skill masak lauk lengkap untuk lunch/dinner cukup untuk 8 orang.. =D

iKhRam said...

wow..
satu untukk bakal suami...
dua untuk bakal abah dan ibu bakal suami
dua untuk abah dan ibu tuan blog
satu untuk tuan blog
dan
dua lagi.. untuk isteri pertam dan isteri kedua bakal suami.. hahaha

kes tuan blog dan madu tiga..

sarah zulk said...

ade kesilapan teknikal disini.. baru bakal.. blum berlaki lagi.. jadi tidak ade madu 3 disitu.. sekadar madu lebah mungkin boleh diguna dlm pencuci mulut..

iKhRam said...

madu lebah buat menguna-gunakan bakal suami dan bakal madu2nya..

kata madu pertama : tu guna madu tu nak ambil ati kita la tu..
kata madu kedua : a'ah.. mcm la kita ni tak faham ye kak..
kata madu pertama ; kita tgok kan saja .. sampai bila die nak gunakan madu tu.. akak rasa tak berjaya ilmu guna2 tuan blog ni..
kata madu kedua : kenapa pulak kak..
kata madu pertama : ye la.. suami kita tu kan doktor tak bg makan manis2.. nnt diabetis die teruk..
kata madu kedua : betul tu kak, lagipun suami kita tu kerap sakit gigi.. kan semua gigi dia dah reput.. yg tinggal satu tu pun dab berlubang2..

kta madu pertama : nasib la bakal madu kita si tuan blog ni.. berlakikan sumai kita yg dah tua tu.. hehe.. leaps beban kita nak jaga die nnt.. hahaha..

itulah rahsia madu dan tuan blog..

sarah zulk said...

fantasi melepasi awan oleh encik komentar..

nampaknya dia lebih tahu siapa bakal suami cik tuan blog dari diri tuan blog ni sendiri..

erm.. atau mungkin encik komentar salah orang?

iKhRam said...

kata ayah bakal suami : tuan blog ni dah ada punya ker?
tuan blog : (senyap dan hanya tertunduk)
kata ayah tuan blog : entahlah.. budak hari ni bukan kita tau pun cerita mereka..
bakal suami : ada kot.. tp die tak pernah nak cerita.. dia selalu anggap akan ada hero datang melarikan diri dia pada malam persandingan cam dalam citer hindustan..
isteri pertama bakal suami : (tertelan liur) biar betul.. sama hobi dengan aku ni.. mesti dia akan beli vcd hindustan.. kene buat bini no 3 laki aku ni..
isteri kedua bakal suami : (kata2 dlm hati ) kalau mcm ni.. aku kene buang tuan blog ni jauh2.. kalau tak mampos aku kene tengok hindustan 24 jam.. dah la tv satu jer.. mcm mana nak tgok wrestling..
kata ayah tuan blog: oo.. ye ke..?? itulah terikut dgn pengaruh mak die masa muda2 dulu..
kata mak tuan blog : jgn nak slahkan kite yer.. dia yang menggatal2 nak menari2 ikut citer james bond.. dulu kan awak suke citer james bond
kata ayah tuan blog : ye ker..? tp malang, awak tak secantik gadis james bond..
kata bakal suami : yup ! tp kenapa terpengaruh dgn tari menari.. knp tidak yang lain??
kata ayah tuan blog: yang lain maksud anda, bakal suami tuan blog..??
kata bakal suami : aksi2 terlarang kat dlm filem tu.. hebat tu.. knp tidak terpengaruh sama..
Kata ayah tuan blog : %^&*$ punya bakal menantu.. tuan blog g amik senapang gajah ayah kat dapur.. nak tembak bakal suami ko nie..

sarah zulk said...

en biskut nak buat skrip drama yer? cukup ruang ker kat sini?

iKhRam said...

isteri pertama bakal suami: ok tak katil ni utk madu baru kita..??
isteri kedua bakal suami : ok kot kak...
isteri pertama bakal suami : rasa mcm ada yang tak kene jer..??
Isteri kedua bakal suami : ape die kak..
isteri pertama bakal pertama : patutlah.. yang pegi bagi katil dua tingkat ni buat aper... macam mana nak tambah ahli dalam keluarga kita.. hahaha

sarah zulk said...

ade sambungan ke skrip ni en biskut?

iKhRam said...

ntah..

There was an error in this gadget