Tuesday, January 18, 2011

sayang sangat...

as-salam kawan-kawan ku.. tadi aku tengok tv2, hehe.. jangan memain dgn drama rtm skang.. dah upgrade.. best jugak la.. drama tadi tajuk  andai ku tahu.. hero nye rushdi ramli, heroin dia sharifah sharizah a.k.a eja.. 

 entry ni agak panjang.. kalo rajin bleh la layan..

cerita tu relax jer.. pasal suami isteri tipikal duk bandar.. dua-dua kerja.. ada anak sorang.. satu hari laki nih bawak kete macam orang mabuk.. si bini dah risau so diorang gi la klinik cek laki tu sihat ke sakit.. tau-tau laki dia ada kencing manis.. dah mula risau si bini..

esoknye kat ofis si bini borak-borak dengan kawan seofis cite pasal laki dia.. dah tu kawan si bini pulak cite pasal arwah laki dia pulak yang meninggal sebab kencing manis.. dah mula la menggelabah si bini nih.. 

the next day, the bini tak bagi si laki ni bawak kete pun.. risau punye pasal.. da~~ nasib baik laki dia cool, senyum jer ikut request si bini.. so bermula la si laki g keje balik keje bini hantar dan ambil.. haha.. my bini is my driver.. tak gitu..? haha...

dijaga nye si laki dia tu macam jaga baby.. tu tak bleh ni tak bleh.. sampai jeles anak dia... haha.. part yang paling aku suke... laki dia senyum jer... satu hari, laki dia hulur tangan bersalam dgn dia.. si bini dah mula risau.. sbb sebelum nih tak pernah pun laki dia hulur tangan untuk di-cium-salam-kan  si bini bila hantar g ofis..

tengah hari tu pulak.. kerani ofis si laki dia call, cakap si laki tu ade kat klinik.. dah si bini fikir bukan-bukan ingat laki dia dah nak mati... haha.. punye la gelabah.. sampai klinik.. tgok laki dia elok jer jalan sambil senyum.. dah.. malu sendiri si bini.. tapi still muka risau tak habis-habis.. haha..

soknye, si bini tak g kerja.. pening katanya.. terpaksa mintak si laki bawak kereta sendri.. haha.. time nih bukan dapat senyum jer.. dapat sengih lagi dari si laki.. la.. bukan i suruh u bawak i gi kerja pun, u yang beria nak hantar i kan?? takpelah.. i boleh jer bawak.. diikuti dengan senyum baik punye untuk si bini.. haha.. aku gelak2 bersama mak aku ketika ini..

lepas si laki  hantar anak ke sekolah, baru perasan ubat diabetis dia tertinggal.. erm, kalo ayah aku tak de makna nye nak patah balik amik ubat.. tapi dalam cite nih, director suruh patah balik.. sampai jer umah.. si laki panggil si bini.. senyap semacam.. panggil lagi  sampai ke bilik si laki nye.. padahal matlamat nak amik ubat tu atas meja kat dapur jer.... 

sampai bilik tgok si bini dah telentang.. ingatkan pengsan.. cek2 lubang hidung dah takde nafas dah.. cek2 leher dah tak bernadi dah.. erm....   si laki ni pun panggil la jiran sebelah.. lalu si makcik-jiran-sebelah pun cakap.. la.. baru tadi bertegur sapa kat luar rumah, dia cakap dia pening jer... huhu.. 

well well well..  mati memang kita semua tak tau bila... si bini punye la risau n takut si laki mati sbb dah ade penyakit.. alih-alih.. dia yang meninggal dulu  lepas pening 2 3 minit...  


wah... taniah kerana anda memang pembaca yg rajin!! cerita dah habis.. yeay!!

wassalam...



2 comments:

aleen aiden said...

ok,kene mengaku yg alin xabes bace.heeee.sori ye..
tp cuma nak ckp,pelakon dpt watak saket kencing manis 2 boleh tahan rare.slalu kalau x saket jantung mesti barah.xpon koma.kah3

sarah zulk said...

hehe.. dah agak dah.. aku pun tak pandai menulis lagi.. anyway, thanks for coming.. =)

ps; yg penyakit kencing manis tu, mmg tak serius pun,bru awal2 jer.. si bini tu yg terlebih risau..

There was an error in this gadget