Wednesday, January 12, 2011

radio buruk

aku rase aku ni taste orang tua la.. huhu.. banyak-banyak chanel radio kat astro aku plih 'gold' haha.. gile vintage.. era fm, mmg dah lame tak dengar, hitz fm, bosan nak layan hiphop jer.. mix fm, bosan jugak asyik 90-an jer dari zaman kecik2.. lite fm, 80-an punye lagu aku pening nak dengar..

 nampak tu.. kan aku dengar radio gold.. walau pun umur aku baru tahap copper jer.. hehe..


radio lain?? jangan tanye, sebab ruang tamu rumah aku radio rosak je ade.. kat bilik mak aku pulak, sinar fm dgn klasik nasional tu dah default setting kat alarm.. huhu.. bukan tak layan.. cume tak bleh nak masuk jer .. maybe 10 tahun akan datang kot.. haha.. sape tahu kan?? kalau sekarang mak bukak je channel2 yang aku sebutkan diatas tu.. memang tahan sabar je la nak dengar suara nyaring2 tu tak pun keroncong2 mendayu tu sume.. kadang-kadang je la aku boleh dengar dengan ikhlas hati.. haha.. bleh tak aku tak ikhlas dengar radio.. ;-) ayah aku pulak.. haruslah ikim fm.. huwa.. alhamdulillah.. hehe.. insaf kejap.. terbaik pilihan ayah aku kan? hehe...

ni la alarm-radio kat bilik mak aku..  biase orang letak tepi katil.. tapi kat bilik mak aku baik punye atas para.. bukak mata je trus nampak pukul bape.. hehe.. mak aku sungguh praktikal orangnye.. =D


aku cume nak bagitau kat sini yang aku senang, tenang dan gembira dengar lagu omputih zaman 60-an sebab rentak dia cool je.. bagi aku la.. kalo bagi adik aku yang baru nak tumbuh jerawat tu, mmg nak muntah agaknye kalo dengar lagu yang aku ckap nih... hehe.. ingat tak lagu 'can't help fallin in love' tu? haa.. tu la contoh  lagu 60-an.. (ceh, elvis lagi)  dah banyak orang nyayi balik bagi nafas baru.. konon... haha.. nampak sangat lagu dulu-dulu best kan?? kalo tak takde la orang pilih nak nyanyi balik ye tak...?  kalo nak tau lagu dia camne.. cube carik kat almari 4shared.. ade kot.. hehe... tapi korang suke tak lagu cmni? =)




No comments:

There was an error in this gadget