Thursday, January 6, 2011

versi melayu

mujur awak ade masa untuk jumpa saya lagi
awak sihat? family awak ok?
dah lama tak dengar cite diorang
dah bagus awak sekarang, kerje pun makin sibuk 
kite cakap sikit je, bukan ape..
tak sesuai borak lame-lame

kali terakhir kita jumpe 
saya buat awak bengang
awak bagi bunga tapi saya buang jer biar mati



sejak akhir-akhir ni saya susah nak lelap mata
selalu teringat benda lepas-lepas
bile birthday awak tibe, saya wat bodoh jer tak call
tringat mase dulu-dulu
mase awak tengah gelak-gelak dalam kelas
saye suke awak rupenye
pastu mase musim hujan
awak datang 
awak bagitau awak suke saye
tapi saye tak terima pun..


maka sekarang walaupun malu saye tak kisah.. 
saya nak mintak maaf sebab tak terima terima awak dulu..
saya nak ulang semula
kebebasan ni takde makna bila selalu rindu kat awak
saya harap saye dapat ulang semula
dan buat dengan betul....


mungkin ni harapan jer
hanya angan kosong
tapi kalo jodoh kita ade, 
saya janji saya jaga elok-elok...



p/s:  semua ayat diatas adalah alih bahasa dari lagu back to december-taylor swift.. para pembaca diharap jangan touching2 selepas membaca entri diatas.. hehehe.. 

thanks for reading.. =)

7 comments:

eeqa~ said...

wah! sematlah lepas translate benda alah tuh.. huhu... shweeet!

sarah zulk said...

hehe.. tu nama nye semat-semat pening punye translation.. sweet like u la tiqa.. hehe.. thanks for coming.. =D

iKhRam said...

secara jujur.. masa kat rumah ari tu kan.. aku asyik dengar lagu ni jer..

tp aku tak tau pun senikata lagu2 ni.. yang aku tau tajuk2 lagu2 yang aku suka

1) never grow up
2) back to december..

aku faham lagu ni berdasarkan aku tafsir tajuk lagu jer.. hahaha..

sebabnya aku tak nak bulan december abis.. sebab cuti abis dan aku tak nak jadi tua setelah umur meningkat lepas besday ari tu.. hahaha..

bijak tak aku..??

sarah zulk said...

wah. yeke.. hehe.. sekarang dah faham la kan? =D

kalo trase rindu dgn bulan disember.. dgrla lagu nih.. =)

bijak.. memang bijak..!! =)

hazirah@zira@jlo said...

bru clash gak on december. huhu. kalo die bagi lagu ni, mesti terima die balik. tp die dah pergi cmtu je..

sarah zulk said...
This comment has been removed by the author.
sarah zulk said...

huhu... yup, december mmg full of emo thingy.. anyway, ko aku pcye ko bleh crik pengganti lbih baik dri yang lepas.. hehe.. u go girl.. =D

There was an error in this gadget